Lua Error

Dodatek odpowiedzialny za spolszczenie wypowiedzi NPC (dymki)
Ros0maK
Posty: 2
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Ros0maK » 16 sie 2018, 22:49

Cześć wszystkim.

Na początku chciałbym bardzo Wam podziękować za pracę i czas jakie wkładacie w ten projekt. Dzięki Waszemu poświęceniu osoby takie jak ja mogą cieszyć się grą w WOWa bez większych ograniczeń. Raz jeszcze dziękuję.

Po tym krótkim wstępie chciałbym mimo wszystko zapytać o AddOn. Obecnie jestem zaraz po wykonaniu questa "A Vision of the Past" (ID: 26320) i niestety do tej pory żaden z dymków nie był przetłumaczony. Zastanawiam się czy jest to kwestia tego że: ta część jest jeszcze nieprzetłumaczona, ja jestem jakiś "lewy" i nie potrafię ogarnąć instalacji tego AddOn-a, czy też najzwyczajniej się coś wykrzaczyło? Nawet teksty na czacie nie są u mnie przetłumaczone. Niestety nie zrobiłem screena, przy najbliższej okazji dodam. Po uruchomieniu gry czat podpowiada mi:
"WoWpoPolsku-Books ver. 8.01 - uruchomiono"
"WoWpoPolsku-Bubbles ver. 8.01 - aktywny"

Czekam na odpowiedź i pomoc :)

Serdecznie pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 452
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Borygo » 16 sie 2018, 23:31

Ros0maK pisze:
16 sie 2018, 22:49
Cześć wszystkim.

Na początku chciałbym bardzo Wam podziękować za pracę i czas jakie wkładacie w ten projekt. Dzięki Waszemu poświęceniu osoby takie jak ja mogą cieszyć się grą w WOWa bez większych ograniczeń. Raz jeszcze dziękuję.

Po tym krótkim wstępie chciałbym mimo wszystko zapytać o AddOn. Obecnie jestem zaraz po wykonaniu questa "A Vision of the Past" (ID: 26320) i niestety do tej pory żaden z dymków nie był przetłumaczony. Zastanawiam się czy jest to kwestia tego że: ta część jest jeszcze nieprzetłumaczona, ja jestem jakiś "lewy" i nie potrafię ogarnąć instalacji tego AddOn-a, czy też najzwyczajniej się coś wykrzaczyło? Nawet teksty na czacie nie są u mnie przetłumaczone. Niestety nie zrobiłem screena, przy najbliższej okazji dodam. Po uruchomieniu gry czat podpowiada mi:
"WoWpoPolsku-Books ver. 8.01 - uruchomiono"
"WoWpoPolsku-Bubbles ver. 8.01 - aktywny"

Czekam na odpowiedź i pomoc :)

Serdecznie pozdrawiam.
Hej, bardzo się cieszymy, że dzięki naszemu addonowi miło spędzasz czas w grze.

Jeśli chodzi o addon, to jest to dość nowy nasz nabytek i bardzo wiele jeszcze nie jest przetłumaczone, Legion i spora część BfA jest przetłumaczona.

Mam prośbę, skoro lvlujesz od samego początku to przydała by nam się pomoc w zbieraniu danych. Na samym dole w zakładce "Pobierz addon" jest mechanizm do przesyłania baz danych. Wdzięczni byli byśmy jak byś od czasu do czasu wczytał pliki swoje, by uzupełnić nasze braki.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 452
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Borygo » 17 sie 2018, 8:14

Dostałem info, że osoba grająca na 4.3.4 ma problem z dymkami. Poniższe zdjęcie wystarczy, czy potrzebujesz całego tekstu?

Obrazek

Awatar użytkownika
Platine
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 357

Re: Lua Error

Post autor: Platine » 17 sie 2018, 17:06

Wystarczy, błąd jest znany i był już rozwiązywany.
Sprawdzanie IsForbidden zostało specjalnie wprowadzone do dodatku, bo w niektórych lokalizacjach (instancje?) dostęp do okienek dymków jest blokowany przez Blizzarda.
A w 4.3.4 może nie być jeszcze tej funkcji.
A jak sprawdzałem w 4.3.4 to jak na złość nie mogłem namierzyć żadnego wyświetlającego się dymku.

Jak kolega może, to niech sprawdzi ten plik dodatku w załączeniu - trzeba go podmienić w folderze z dodatkiem.
(spakowany plik WoWpoPolsku_Bubbles.lua)
Usunąłem w nim to sprawdzanie. Nowa paczka instalacyjna do pobrania.

Ros0maK
Posty: 2
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Ros0maK » 18 sie 2018, 11:47

Bazy mam Wam podsyłać tylko jak spotkam coś nieprzetłumaczonego czy jakoś regularnie? Co będzie dla Was lepszym rozwiązaniem?

Awatar użytkownika
Buber777
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 239
Lokalizacja: Oslo
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Warrior

Re: Lua Error

Post autor: Buber777 » 18 sie 2018, 11:51

Wystarczy jak po ciężko przegranym dniu podeślesz plik. :) Aktualizacje pliku do pobrania nie są codzienne , wiec może się okazać że akurat ten znaleziony przez Ciebie , nieprzetłumaczony dymek już jest w bazie , możliwe że nawet przetłumaczony.

Awatar użytkownika
Borygo
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 452
Lokalizacja: Świnoujście
Frakcja: Horda
Rasa: Tauren
Klasa: Paladyn

Re: Lua Error

Post autor: Borygo » 18 sie 2018, 12:07

Ros0maK pisze:
18 sie 2018, 11:47
Bazy mam Wam podsyłać tylko jak spotkam coś nieprzetłumaczonego czy jakoś regularnie? Co będzie dla Was lepszym rozwiązaniem?
Proszę powiedz, że grasz po stronie Ally i właśnie lvlujesz postać, albo nie lepiej. Już skończyłeś lvlowanie i teraz robisz Kampanie wojenną :D Nie mam nikogo chętnego co gra tamtą frakcja i by pozbierał brakujące zadania i dymki.

Awatar użytkownika
Buber777
WoWpoPolsku Team
WoWpoPolsku Team
Posty: 239
Lokalizacja: Oslo
Frakcja: Przymierze
Rasa: Człowiek
Klasa: Warrior

Re: Lua Error

Post autor: Buber777 » 18 sie 2018, 12:17

Masz szczęście bo quest "A Vision of the Past" o którym była wcześniej mowa jest tylko po stronie Przymierza. Więc wywnioskowałem że tak, gra po jasnej stronie mocy :)

natis
Knight-Captain | Legionnaire
Knight-Captain | Legionnaire
Posty: 124
Frakcja: Horda
Rasa: Ork
Klasa: Łowca
BattleTag: Natis#2655

Re: Lua Error

Post autor: natis » 22 sie 2018, 15:15

Platine pisze:
16 sie 2018, 20:59
Problem z instancjami był już wcześniej zgłaszany.
Dymki nie będą tam wyświetlane po polsku, bo jest to obszar nieobsługiwany standardowymi funkcjami lokacji.
Faktycznie, dotyczy to tylko instancji
Załączniki
WoWScrnShot_082218_022648.jpg
WoWScrnShot_082218_022648.jpg (428.36 KiB) Przejrzano 685 razy

ODPOWIEDZ